0855121167
Motorcykeldäcksökning
Bredd
Höjd
Struktur
Diameter
Sök efter däck.
Speed
Välj motorcykel
fordonsmärke:

Dagens erbjudande

Metzeler Roadtec Z8 Interact 120/70 ZR17 TL (58W)
1 559 kr

Superenkelt att beställa

Icons-a

Välj storlek

Icons-b

Välj däck

Icons-c

BeställMC däck

När våren kommer så är det många som rullar ut hojen från garaget för att äntligen få uppleva glädjen av att köra på ett fritt och ledigt vis. Nu finns det förstås saker att tänka på innan man kör iväg efter en lång vinter, och det särskilt vad gäller däcken. När man har lagt ner så mycket tid och kraft på motorcykeln så gäller det att utrusta den med MC däck som ger rätt stöd och en jämn körning. Det är viktigt att motorcykeldäck passar ihop med själva fordonet och också att de håller en hög kvalitet så att man får högre trafiksäkerhet, och för den som kör i svår terräng och sysslar med motorsporter som enduro så kommer däck att stå i centrum.

Vilka däck ska man välja?

För att välja rätt motorcykeldäck så kan man först och främst ta en titt på motorcykelns handbok där det anges vilka däck som är godkända för den specifika modellen av motorcykel. I handboken så får man också information om saker som hur breda däck man behöver, diameter på fälg, och så ska det finnas ett hastighetsindex. Den som kör motorcykel året om behöver däck som klarar av vinterns hala underlag och då kan det vara klokt att satsa på helårsdäck eller på vinterdäck för MC. Med informationen från din motorcykelhandbok så kan du snabbt fylla i vårt formulär här ovan och få förslag på lämpliga däckmodeller. Som tumregel så är det alltid klokt att satsa på kvalitet eftersom bra däckmodeller ger längre hållbarhet och även kommer med egenskaper som kan bli avgörande då man befinner sig i situationer där ett bra väggrepp är ett måste.

Hantera däcken på rätt sätt

När man köper bra MC däck så kan man räkna med att de kommer att hålla längre och även ge god körning, men det finns förstås sådant som man kan tänka på för att själv se till att däcken mår bra och förblir i god kondition. Här är några punkter som kan vara bra att tänka på då de nya däcken anländer:

  • Lufttrycket ska vara rätt. Om det inte är det så kan det leda till skador på däcken och körningen kan försämras. Justera lufttrycket då däcket är kallt och gör detta två till tre gånger per månad.
  • Däckets profildjup ska ligga på 1.6 mm men vänta inte tills detta djup är nått med att byta ut MC däcken. Vid 2 mm profildjup så är det hög tid att beställa nya däck!
  • Med nya däck så behöver man en inkörningsperiod då man tar det lite lugnare. Det här säkrar att däcken sätter sig på fälgarna på rätt sätt så att man får ett bra väggrepp och säker körning.
  • Däcken ska alltid monteras av en fackman som kommer att utföra monteringen på rätt sätt och undvika fel som kan leda till att de slits ut i förtid och även orsakar farlig körning.
  • När man lagrar däcken under vintern eller under en period då man inte använder motorcykeln så ska man tänka på att temperaturen bör ligga jämnt på under 25°C.

123dack.se - ett erbjudande från Delticom AG 16.04.2024 07:30