0855121167

Däck sök

Efter storlek
Bredd
Höjd
Diameter
Sök efter däck.
Läs av värdena på det aktuella däcket

Efter biluppgifter


Dagens erbjudande

Nankang Sportnex AS-2+ 225/45 ZR17 94Y XL
749 kr

Superenkelt att beställa

Icons-a

Välj storlek

Icons-b

Välj däck

Icons-c

BeställSommardäck ger bilen rätt egenskaper vid barmark

Sommardäck fungerar utmärkt i Sverige så länge det är barmark. Olika däck har olika egenskaper beroende på bland annat mönsterdjup och gummiblandning. Generellt kan man säga att hårda gummiblandningar innebär längre livslängd men också risk för sämre köregenskaper vid låga temperaturer. Vad är viktigast för dig när du kör bil under sommarhalvåret? Längsta möjliga hållbarhet på däcken, optimalt väggrepp eller lägsta möjliga pris vid ditt köp? Oavsett vilket så hittar du garanterat däcken till just ditt fordon online hos oss på 123dack.se Vi säljer bara kvalitetsprodukter så du kan vara säker på att våra däckmodeller genomgått test och att de är resultatet av omfattande produktutveckling. Tänk på att däcken slits lite ojämnt på fram och bakhjulsdrivna bilar. Ibland kanske du behöver byta ett hjulpar, ibland alla fyra hjulen.

Det finns som du säkert vet en del regler kring det här med däckbyten i Sverige. Senast 15 april ska du byta från vinterdäck till sommardäck om väglaget tillåter det. Du ska helt enkelt ha de däck som väglaget kräver. Sommardäcken ska ha ett mönsterdjup på minst 1.6 mm men det är i minsta laget om du skulle råka ut för vattenplaning. Ett annat nyckeltal att hålla utkik efter är däckens rullmotstånd som påverkar bilens körekonomi och miljöegenskaper. Notera att däcken ska vara märkta med en hastighetsklass som ger dig information om hur snabbt du kan köra med dem. Oftast har du goda marginaler i relation till våra svenska hastighetsbestämmelser. Glöm inte att kolla lufttrycket regelbundet - det ger däcken längre livslängd än när du kör med för lite luft i dem.

Med nya sommardäck är det roligare och säkrare att köra

123dack.se har mycket stort utbud av däck till alla slags fordon. Köp däck hos oss så bjuder vi på frakten och ger dig dessutom 30 dagars returrätt. Om du behöver hjälp med service eller installation har vi över 300 partners i vårt stora nätverk av tekniker.

123dack.se - ett erbjudande från Delticom AG 19.07.2024 07:31